Jednoduché svačiny mám nejraději. Hodně jsem si oblíbila rýžové chlebíčky na různé způsoby. Jarda sice říká, že samotné chutnají jako polystyren, ale když je dobře ozdobím, sní jich celý talíř😊. Všechno je to jen o tom, jak danou surovinu upravíte a to platí i v případě těchto chlebíčků.

Do dnešního receptu jsem také použila rýžové chlebíčky. Dám na ně čokoládovou polevu (z pravé čokolády, ne tu kupovanou) a ozdobím podle chuti. Je to rychlé, snadné a moc dobré.

 

Suroviny

  • 2 rýžové chlebíčky (nesolené)
  • 20g hořké čokolády
  • 2g kokosového oleje, tedy trošička:-)

 

Kokosový olej jsem použila Zdraví ze Srí lanky.

 

Rýžové chlebíčky položte na talíř. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým oleje. Olej můžete přidat i od oka, pokud nemáte váhu. Stačí troška, jen aby se čokoláda trochu naředila + jí to dodá jemnou kokosovou chuť.

Polevu rozdělte mezi chlebíčky a rozetřete až do stran.

Dejte ztuhnout do lednice nebo na minutu do mrazáku (není to nutné, dají se sníst hned😊).

 

Jak chlebíčky ještě ozdobit?

Strouhaným kokosem

Sekanými ořechy

Semínky – ráda dávám loupaná konopná semínka

Ovocem – čerstvým i lyofilizovaným