Znáte rýžový pudink? Je moc dobrý, a navíc velice jednoduchý na přípravu. Když mi zbyde nějaká vařená rýže, udělám z ní právě tenhle pudink. Dochutit si ho můžete dle libosti. Já jsem dnes zvolila kardamom a muscovado cukr. Na závěr jsem ho posypala drcenými kakaovými boby.

Původně byl pudink sytě žlutý a do díky kurkumě, kterou jsem přidala do rýže. Akorát po přidání muscovado cukru změnil barvu na hnědou. Vůbec se ale nezlobím, protože mu tento cukru dal skvělou chuť.

 

Suroviny:

 

Recept si upravte podle toho, kolik máte doma rýže. Většinou navážím rýži a přidám polovinu plnotučného mléka. Na 80 gramů vařené rýže tedy přidám 40 ml mléka. Když je pudink moc hustý, ještě přidám další mléko.

Rýže ještě může být horká, to ničemu nevadí.

Do vysoké nádoby dejte rýži, mléko, vyloupaná semínka kardamomu a cukr. Rozmixujte tyčovým mixerem dohladka.

Přelijte do misky a ozdobte kakaovými boby.

(já jsem ještě přidala trochu zlatých třpytek, aby byl dezert i pastva pro oči😊.

 

Podávejte ihned anebo uložte do lednice.