Tento čokoládový sirup je vlastně tekuté kakao. Obsahuje pouze cukru, vodu, kakao a špetku soli. Když dostanete chuť na kakao stačí vzít lahvičku se sirupem a nalít ho do horkého nebo studeného mléka. Během pár sekund máte kakao hotové. Snadněji se rozmíchá a naíc má i další použití. Sirup můžete použít na palačinky nebo lívance a také jako toping na zmrzlinové poháry nebo koktejly.  

Suroviny

  • 120g cukru
  • 90ml vody
  • 20g hořkého kakaa
  • Špetka soli

Příprava

  1. Vodu, cukr, kakao i sůl přiveďte k varu.
  2. Za stálého míchání vařte 2 minuty na střední teplotu. Kakao začne sirup zahušťovat a to je přesně to co potřebujeme.
  3. Přelijte do zavírací skleničky a po vychladnutí uložte do lednice. Sklenici zavřete až po vychladnutí.

Použití: na 1 hrnek mléka přidejte 3-4 lžíce sirupu (nebo více pro kakaovější chuť). Pokud se sirup nerozpouští přidejte trochu vařící vody dokud nebudete s konzistencí spokojeni. 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: cca 1 měsíc