Moje snídaně nejčastěji obsahují banány nebo arašídové máslo. Tenhle recept obsahuje oboje a tak není divu, že mi tak chutná. Někde jsem viděla sladké quesadilly s banánem a nutelou ale to není úplně to co hledám. Místo toho jsem nutelu vyměnila za domácí arašídové máslo, které je výborným zdrojem bílkovin. Arašídové máslo si vyrábím už dlouho. Zajímavé je, že ze máslo ze syrových arašídů je mnohem méně sladké než to z arašídů pražených. Používám pražené arašídy a máslo  je dostatečně sladké na to, abych nemusela přidávat cukr. Dávám zkrátka přednost sladkým snídaním a tak jsem ráda, že to jde i zdravě. Pokud hledáte zdravou snídani a stejně jako já se sladkého nechcete vzdát vyzkoušejte, bude mile překvapeni.

SurovinY

  • 2 celozrnné tortilly
  • 1 banán
  • 2-3 lžíce arašídového másla

 

Příprava

  1. Jednu tortillu potřete arašídovým máslem. Pokud je vytažený rovnou z lednice nejdřív ho trochu promíchejte aby nebylo tak tuhé.
  2. Banán nakrájejte na kolečka a rozložte po tortile.
  3. Teď už jen zakryjte banán druhou tortillou a lehce zmáčkněte.
  4. Nožem nakrájejte quesadillu na trojúhelníčky. Můžete podávat. Dobrou chuť😊