Omáčky

Bešamel

Bešamel

Bešamel je omáčka z másla, mouky a mléka které po smíchání vytvoří hladký krém. Používá se jako základ pro výrobu různých omáček nebo na přípravu lasagní. Recept na boloňské lasagne ve kterých bešamel používám najdete brzy na těchto...

Přečíst
Chilli pasta

Chilli pasta

Milovníky pálivého jídla určitě potěším. Dnes mám pro vás připravený recept na pořádně ostrou chilli pastu. Nejčastěji se používá v asijské kuchyni místo mletého chilli nebo kajenského pepře. Pasta je vhodná i k zavařování takže si jí...

Přečíst
Jogurtová majonéza

Jogurtová majonéza

Máte rádi majonézu, ale chtěli byste jí trochu odlehčit? Vyzkoušejte jogurtovou majonézu. Stačí přidat jogurt a majonéza je hned lehčí. Používám jí do těstovinových a bramborových salátů, také ke grilovanému masu nebo do sendvičů. Jogurt...

Přečíst
Secret Link