Lipánek a podobné nadýchané tvarohové dezerty se nikdy neomrzí. Proto jsem si pro vás připravila recept na to jak si nadýchaný tvarohový krém vyrobit doma. Je opravdu krémový a má bohatou smetanovou chuť. Vždycky dělám větší množství a rozdělím ho do malých zavíracích skleniček. Na několik dnů máme se sladkým vystaráno a je vždy po ruce.

Suroviny

  • 210g měkkého tvarohu
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 60g cukru

Příprava

  1. Je důležité aby tvaroh i smetana byly vychlazené.
  2. Tvaroh, cukr a smetanu ke šlehání dejte do mísy.
  3. Elektrickým šlehačem nebo metličkou vyšlehejte do nadýchané hmoty. Celá směs mícháním dost zhoustne.
  4. Lipánka můžete ihned podávat nebo ho uložte na později do lednice. Po několika hodinách v lednici ještě ztuhne, ale nadýchaný zůstane stále. Doporučuji nechat ho alespoň 8 hodin uležet, získá pak tu správnou pěnovou konzistenci.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny