Připravte si sójové kapučíno s příchutí bourbonské vanilky. Je vhodné pro vegany i osoby s intolerancí laktózy nebo alergií na mléko. To ale neznamená, že musíte být vegan nebo mít alergii abyste si na úžasném kapučínu mohli pochutnat. Kapučíno je opravdu husté a krémové, vše díky guar gumě která se používá nejen ve zdravé výživě k zahušťování. Pokud jste s guar gumou ještě nepracovali nemusíte se ničeho bát. I když to zní jakkoliv divně jedná se pouze o namleté boby z rostlinky podobné fazoli (je tedy 100% veganská). Přidala jsem i extrakt z bourbonské vanilky který kapučínu dodá příjemnou vanilkovou chuť.

Suroviny

  • 240ml sójového mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
  • 2 a 1/2 lžičky rozpustné kávy
  • 1/2 lžičky guar gumy (1 gram)
  • 10 kapek extraktu z bourbonské vanilky
  • led

Příprava

  1. Sójové mléko nalijte do mísy a posypte guar gumou.
  2. Ihned začněte míchat aby se rozpustila a nevznikly hrudky. Mléko okamžitě začne houstnout a získá krémovou konzistenci. Doporučuji použít metličku nebo elektrický šlehač které guar gumu okamžitě rozmíchají
  3. Přidejte rozpustnou kávu, třtinový cukr, bourbonský extrakt a vše rozmixujte.
  4. Nalijte do sklenice a doplňte kostkami ledu.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny