Brambory grenaille se staly mou novou nejoblíbenější přílohou. Nevím, jak mi mohly tak dlouho unikat, ale stalo se. Tuhle zajímavou přílohu jsem objevila v jedné restauraci, kam mě vzal Jarda. Oba jsme si dali steak a k tomu byly právě...


Brambory grenaille se staly mou novou nejoblíbenější přílohou. Nevím, jak mi mohly tak dlouho unikat, ale stalo se. Tuhle zajímavou přílohu jsem objevila v jedné restauraci, kam mě vzal Jarda. Oba jsme si dali steak a k tomu byly právě...

Dneska ráno jsem meditovala. Měla jsem hlavu plnou toho, co mám dnes udělat a potřebovala jsem se uvolnit. Meditace mě vždycky uklidní a dá sílu do nového dne. To jsem ale ještě nevěděla, že během meditace mi před očima proběhne celý...

Tenhle recept je inspirovaný indickou kuchyní. Jedná se o grilované kuřecí prsa s indickým kořením, jogurtem, rajčaty, česnekem a zázvorem. K tomu nesmí chybět okurková raita, což je jogurtová omáčka s okurkou. A co k tomu? Hodí se...

Můj nový objev – kešu ricotta. Doma jsme si ji absolutně zamilovali! Na krekry, chleba nebo jiné pečivo, pěkně ho natřít pořádnou vrstvou tohohle „sýra“ a posypat čerstvými bylinkami ze zahrádky. Mňamka! Jak už jsem psala několikrát,...

Dali byste si čokoládové fondue, ale nemáte na to potřebný přístroj? Já taky doma žádný fondovač nemám (omlouvám se, nevím tak se to slovo skloňuje). Jarda mě jednou vzal na čokoládové fondue do restaurace a já si to chtěla zopakovat....

O víkendu jsem vám dostala takovou chuť na bramborový salát s řízkem, že jsem to nevydržela. Bramborový salát jsme ještě do minulého roku dělali pouze na Vánoce. Pak jsme si s Jardou řekli, proč ho vlastně děláme jen jednou za rok, když...

Ráno si dávám teplou kávu, jsem už na to zvyklá. Přes den mě ale chuť na horkou kávu většinou přijde. Proto si raději připravím něco studeného. Ledových káv a kávových nápojů jsem za tohle vyzkoušela už mnoho a pořád mě nepřestává...

Máte rádi kukuřici? Připravte si rychlý kukuřičný salát. Dá se dokonce použít i jako příloha k pečenému či grilovanému masu.

V rámci objevování ajurvédské kuchyně jsem tentokrát vařila zeleninové kari s rýží. Je to mix zeleniny s jogurtem, koriandrem, kurkumou a římským kmínem. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, která se v ajurvédských receptech často...

Nejlepší večeře, kterou znám – mexické Burrito plněné rýží, kuřecím masem, zeleninou, fazolemi a s několika druhy omáček. Tohle jídlo si zamilujete po prvním soustu!

Recept na výrobu domácího rostlinného ze slunečnice. Tentokrát na slunečnicové mléko vyrobené z pražené slunečnice. Skvělé jsou obě varianty – z nepražených i pražených semínek. Já je ráda střídám. Na výrobu slunečnicového mléka budete...

Návod, jak si připravit No poo šampon. Bez chemie, silikonů, parfémů… Zkuste přírodní bylinný šampon a vaše vlasy budou zdravé, krásné a silné.

Používáte ManaPowder? Zkuste různé příchutě anebo si můžete vyrobit jednoduchou zmrzlinu či nanuky. Všechno jsou to jednoduché a rychlé recepty, které hravě zvládne každý. Pojďte se na ně podívat.

Sehnala jsem 2 krásně velké batáty a hned jsem věděla, co z nich udělám. Pečené batáty nedělám poprvé, doma nám moc chutnají. Jen je dělám pokaždé trochu jinak. Tentokrát jsem upečené batáty naplnila salátem z kukuřice, kapie a rajčátek....

Máte doma ačokču a nevíte, co s ní? Udělejte si tyhle vynikajcí jednohubky, které připravíte během 5 minut.