Na výrobu sušenkové drobenky potřebujete jen jednu ingredienci a to sušenky. Stačí vybrat vaše oblíbené sušenky a rozmixovat je. Získáte tak zdobení na dort nebo zákusky, můžete ji přimíchat do krému nebo polevy, taky do zmrzliny při její výrobě. Nebo třeba posypat šlehačku na svém oblíbeném koktejlu nebo poháru. Skvěle chutná když ji přidáte do těsta například na mufiny. Určitě ještě přijdete spousty dalších využití.

Suroviny

  • Sušenky: cookies/spekulatius/perníčky/máslové sušenky/ovesné sušenky/bebe

Příprava

  1. U měkkých sušenek je potřeba je před mixováním zpevnit. Rozdrobte je na plech a dejte o vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečte 5-10 minut. Zkuste jestli už ztvrdly a pokud ne pokračujte. Po celou dobu hlídejte aby se nepřipálil
  2. Jediné co potřebujete je dát sušenky do robotu nebo mixéru a rozmixovat je. Pro hrubší drobenku mixujte krátce. Pro jemnější mixujte až do úplného rozmixování.
  3. Hotovou drobenku uložte do uzavíratelné dózy nebo sáčku

 

Použití: na posyp koktejlů, šlehačky, zmrzlinových pohárů, dortů, k přimíchání do náplně, do zmrzliny…

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 1 rok (nebo dle trvanlivosti použitých sušenek)

 

TIP: výborně chutnají čokoládové cookies. Po rozdrobení si je dávám na zmrzlinu nebo na zmrzlinový pohár. Nebo je rovnou přidávám do zmrzliny při její výrobě.