Suroviny
- 100g sýra: eidam, chedar, parmezán (nebo jiný sýr který se dá nastrouhat)
Množství sýra jen orientační a vychází tak na 1 plech. Pro větší množství použijte větší množství sýra. Klidně můžete udělat mix a udělat chipsy z několika druhů sýrů. Každý si bude moc vybrat jestli bude chtít ty z chedatu, eidamu nebo parmezánu (nebo dalších druhů sýra)
Pomůcky: plech, pečící papír, struhadlo
Příprava
- Sýr nastrouhejte najemno
- Plech vyložte pečícím papírem. Díky němu půjdou chipsy sundat úplně bez problémů
- Ze strouhaného sýra vytvořte hromádky asi centimetr vysoké. Nechte mezi nimi odstup protože po zahřátí se sýr ještě rozteče do stran.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 3-5 minut. Chipsy mají být upečené dozlatova, ale ne do hněda. Ty hnědé jsou už pak moc hořké.
Skladování: v lednici v uzavřené nádobě, ale nejlépe chutnají čerstvé
Trvanlivost: 3 dny
https://www.zijemehomemade.cz/muj-superbox-co-obsahoval-lednovy-box/
https://www.zijemehomemade.cz/toasty-s-dijonskou-horcici/
https://www.zijemehomemade.cz/jednohubky-s-grilovanym-syrem/