Máte rádi kakao? Vyzkoušejte čokoládový sirup do kakaa a připravte si kakao kdykoliv budete chtít. Stačí sirup nalít do studeného nebo horkého mléka a kakao je připravené. Navíc je slazené pouze třtinovým cukrem. Kdybyste si říkaly proč je v receptu ta sůl, je to kvůli posílení chuti. Nevěřila jsem tomu dokud jsem to nevyzkoušela, ale je to tak. Tekuté kakao můžete používat i jako toping na lívance nebo zmrzlinové poháry.

Suroviny

  • 60g třtinového cukru
  • 30ml vody
  • 10g hořkého kakaa
  • Špetka mořské soli

Příprava

Všechny suroviny smíchejte v malém hrnci nebo nepřilnavé pánvi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2 minuty nebo do rozpuštění cukru. Stačí na střední teplotu aby se sirup nevařil úplně naplno.

 

Dávkování:

Do 1 hrnku (250ml) mléka přidejte 2-4 lžíce tekutého kakaa. Záleží pouze na vaší chuti a na tom jak silné kakao chcete mít. začněte jednou lžící a případně přidejte další

 

Trvanlivost: 1 měsíc

Skladování: v lednici. Pokud cukr zkrystalizuje a sirup zhoustne stačí přidat pár lžiček vroucí vody a sirup promíchat. další možnost je sklenici s tekutým kakaem dát do mísy s horkou vodou a až se rozpustí dobře promíchat.