Chcete se ochladit nanukem, ale všechny nanuky v obchodě jsou plné cukru? Tyto třešňové nanuky jsou oslazené pouze troškou sirupu z agáve. Nemusíte se tedy bát a můžete si jich dopřát kolik chcete.

Suroviny

  • 250ml vody
  • 150g třešní (můžete použít i mražené)
  • 30 ml agáve sirupu

Příprava

  1. Všechny suroviny rozmixujte.
  2. Směs na nanuky rozlijte do forem. Pokud nemáte dostatek forem uložte zbytek směsi do lednice (než zmrzne první várka) nebo jí rozlijte do kelímků jako třešňovou dřeň.
  3. Nanuky dejte zmrznout do mrazáku na 4-8 hodin.
  4. Pro větší várku použijte jednorázová dřívka místo víček. Aby dřívka držela rovně dejte na formu alobal, prořízněte do ní dírky uprostřed nanuků a vložte do ní dřívka. Také můžete použít kolíčky na prádlo a dřívka s nimi scvaknout tak, aby držely.
  5. Po zmrznutí nanuky podržte pár sekund pod proudem teplé vody až půjdou vytáhnout. Pokud chcete nanuky uložit do sáčku nebo dózy musí být nanuky zmražené aby se nepřilepily. Pokud se při zahřívání roztekly dejte je nejdřív na talířek a po dobu 30 minut mrazte. Nikdo nechce přilepené nanuky a takto slepení zabráníte.

Skladování: v mrazáku Trvanlivost: několik měsíců