Udělejte si tvaroh politý čokoládovou polevou. Kupované jogurty a tvarohy obsahují plno přísad které jsou tam navíc a nepřinesou nam nic dobrého. V případě čokoládových polev je množství čokolády nebo kakaa opravdu minimální. Uvařit si vlastní polevu je velice snadné a hotové za pár minut. Tvaroh dejte do sklenice a zalijte touto skvělou domácí polevou. Chutná výborně i když ho s polevou úplně promícháte, vytvoříte tak čokoládový tvaroh.
Suroviny
- 250g měkkého tvarohu
- 50ml vody
- 30g cukru
- 20g hořkého kakaa
- 10g čokolády
Příprava
- Vodu, cukr a hořké kakao smíchejte v malém hrnci.
- Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí (pár minut). Nastavte nejnižší teplotu jinak se bude voda vypařovat moc rychle.
- Odstavte a přidejte čokoládu. Míchejte dokud se nerozpustí.
- Nechte vychladnout
- Tvaroh přendejte do skleniček a polijte čokoládovou polevou
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost polevy: 1 týden
Trvanlivost tvarohu: 3 dny