Udělejte si tvaroh politý čokoládovou polevou. Kupované jogurty a tvarohy obsahují plno přísad které jsou tam navíc a nepřinesou nam nic dobrého. V případě čokoládových polev je množství čokolády nebo kakaa opravdu minimální. Uvařit si vlastní polevu je velice snadné a hotové za pár minut. Tvaroh dejte do sklenice a zalijte touto skvělou domácí polevou. Chutná výborně i když ho s polevou úplně promícháte, vytvoříte tak čokoládový tvaroh.

Suroviny

  • 250g měkkého tvarohu
  • 50ml vody
  • 30g cukru
  • 20g hořkého kakaa
  • 10g čokolády

Příprava

  1. Vodu, cukr a hořké kakao smíchejte v malém hrnci.
  2. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí (pár minut). Nastavte nejnižší teplotu jinak se bude voda vypařovat moc rychle.
  3. Odstavte a přidejte čokoládu. Míchejte dokud se nerozpustí.
  4. Nechte vychladnout
  5. Tvaroh přendejte do skleniček a polijte čokoládovou polevou

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost polevy: 1 týden

Trvanlivost tvarohu: 3 dny