Domácí pomazánka z olomouckých tvarůžků. Chutná skvěle na chlebu či jiném pečivě.

Suroviny

  • 85 gramů másla
  • 60 g tvarůžků
  • 40 g majonézy
  • 1 lžička pokrájené pažitky
  • 1/2 lžičky soli

*špetka kmínu

Příprava

Půlku jednoho tvarůžku dejte nakrájejte nadrobno a dejte stranou

  1. Tvarůžky, máslo, majonézu a sůl rozmixujte.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou pažitku a pokrájený tvarůžek
  3. Promíchejte a dejte do lednice ztuhnout

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: spotřebujte do 3 dnů

 

Náhrady:

Majonéza: pokud ji chcete vynechat nahraďte ji dalším máslem. Také chutná dobře když místo ní použijete bílý jogurt nebo zakysanou smetanu