Nepečené cukroví s arašídovým máslem a mandlovou moukou. Je bez lepku, bez laktózy, a dokonce i veganský, takže je vhodný opravdu pro všechny😊. Inspirovala jsem se kuličkami Ferrero Rocher, jsou vynikající, jen jsem to chtěla zkusit trochu zdravěji.
Tentokrát jsem je dělala bez čokolády, ale příště bych je ještě chtěla polít čokoládou, protože ta podle mě bude třešničkou na dortu.
Budete potřebovat:
- 70 g arašídového másla z pražených arašídů
- 1 lžíce hořkého kakaa
- 30 g datlového sirupu
- 22 g mandlové mouky Ochutnej ořech
- Pražené nebo nepražené lískové ořechy
- Mleté lískové ořechy na obalení (nepražené)
Arašídové máslo pokojové teploty, kakao, datlový sirup a mandlovou mouku smíchejte. Mělo by vzniknout těsto, ze kterého jdou snadno vytvarovat kuličky.
Oříšky, které budete dávat dovnitř dejte opéct do trouby anebo je rozvoňte na pánvi. Pražené jsou chutnější, ale jestli spěcháte, klidně tento krok vynechte.
Vezměte si kousek těsta, vložte celý oříšek a zabalte.
Obalte v mletých lískových oříšcích.
TIP: Kuličky obalte v rozpuštěné hořké nebo mléčné čokoládě a posypte nakrájenými oříšky.
Dejte ztuhnout do lednice