Co si dát k lívancům, ovoci, nebo sušenkám? Vyzkoušejte lahodný čokoládový dip z avokáda. Jeho příprava vám zabere jen pár minut. Neobsahuje laktózu a mohou si na něm pochutnat i vegani. Najdete v něm avokádo, sójové mléko, třtinový cukr...


Co si dát k lívancům, ovoci, nebo sušenkám? Vyzkoušejte lahodný čokoládový dip z avokáda. Jeho příprava vám zabere jen pár minut. Neobsahuje laktózu a mohou si na něm pochutnat i vegani. Najdete v něm avokádo, sójové mléko, třtinový cukr...

Vánoce jsou už za námi (bohužel). U nás ale ještě máme vánoční stromeček a světýlka v okně. O víkendu už budeme odstrojovat a vše uklízet. Rozhodla jsem se, že ještě jednou udělám dva nebo tři druhy cukroví, pustíme si koledy a večer se...

Vynikající tyčinky z banánů a vlašských ořechů. Jsou bez laktózy a vhodné i pro vegany. U nás zavládla éra tyčinek. Slaných, sladkých, pečených i nepečených. Je jich tolik:-). Pokud máte tyčinky rádi, nezapomeňte sledovat tento blog. Brzy...

Křehké krekry z cizrny a ovesné mouky. Konzervovaná cizrna je úžasná věc. V receptu zastane vajíčko i mouku zároveň. Navíc získáte cennou aquafabu – nálev z cizrny. Je velice zdravá a dá se z ní udělat mnoho věcí. Například z ní upečete...

Zdravý veganský snack k televizi i na oslavy jako občerstvení. Možná si říkáte, jak by sýrová cizrna mohla být veganská, odpověď je: ano opravdu může. Nepoužijeme totiž sýr, ale nutriční kvasnice. I když to zní, jako kdyby to bylo droždí...

Připravte si kakao z pravých kakaových bobů a mandlového mléka. Žádné kakao v prášku plné cukru, jen kakaové boby které kakau dodají chuť čokolády

Celozrnné chleby mají vyšší obsah vlákniny než chleby z běžné mouky. Tady je recept na to jak si doma udělat výborný celozrnný chléb ze špaldové mouky.

Vývary jsou základem všech omáček a polévek. Podívejte se jak si jednoduše vyrobit zeleninový vývar.

Návod jak správně zamrazit pórek aby si zachoval chuť i barvu.

Když dodržíte tento návod vydrží vám fazolové lusky až do příští úrody (a stejně dobré)

Jednoduchý recept na vynikající vánoční cukroví pro vegany: rohlíčky s arašídovým máslem. Zdravé, rychlé, jednoduché a skvělé 🙂

Uchovejte si ostružiny i na zimu. Připravíte z něj vynikající limonádu, můžete ho použít na polití lívanců anebo si z něj připravit úžasnou ostružinovou čokoládu (recept je pod článkem).

Nestíháte spotřebovat svoji úrodu? Zamražte jí a prodlužte tak její trvanlivost. Díky těmto krokům si po celou dobu zachová barvu i chuť

Smoothie bowl z jahod s konopným semínkem, malinami a banánem. Dovedete si představit něco lepšího než tuhle zdravou a nádherně vypadající snídani? Kdo by se pak na to probuzení netěšil že?

Nikdy bych neřekla, že budu používat bazalku jinde než ve slané kuchyni. Když jsem ale ochutnala bazalkovou limonádu okamžitě jsem změnila názor, že patří jen do slané kuchyně. Doma nám bazalková limonáda opravdu zachutnala a tak jsem šla...