Panacotta je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Stejně tak to má i moje maminka, často na ni chodí do cukrárny anebo si pro ni přijede k nám. Dříve jsem si myslela, že je to něco hrozně těžkého, a tak jsem se její výrobě vyhýbala....


Panacotta je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Stejně tak to má i moje maminka, často na ni chodí do cukrárny anebo si pro ni přijede k nám. Dříve jsem si myslela, že je to něco hrozně těžkého, a tak jsem se její výrobě vyhýbala....

Brzy jsou tu Velikonoce a proto jsem si namísto klasického salátu připravila obložený obložený talíř ve tvaru velikonočního vejce. Použila jsem okurku a ředkvičky. Tato kombinace je pěkně barevná a chuťově se k sobě hodí. Aby to nebyla...

Letos jsem ke klasickému mazanci a beránkovi hledala i něco zdravějšího. Proto jsem vymyslela snídaňová vajíčka. Je to vlastně arašídové musli, jen je v jiné podobě. Ve vajíčkách najdete ovesné vločky, arašídy, arašídové máslo, kokosový...

Zdravá snídaně nebo svačina připravená během pár minut. Je plná lesního ovoce, které je plné vitaminu C a také antioxidantů. Po ruce jsem měla formu na zajíčky a tak jsem se rozhodla, že jí využiju. Stačilo formu naplnit oslazeným řeckým...

Velikonoční lanýže jsou čokoládové pralinky z hořké čokolády a smetany. Výroba domácích lanýžů je velice jednoduchá a zabere vám jen pár minut. Většinou mají tvar kuliček, ale když použijete pralinkovou formu, můžete jim dát libovolný...

Cibulové houstičky ve tvaru vajíček. Pečivo které si zamilujete. Díky opečené cibuli získá nasládlou chuť, která provoní celé pečivo i váš byt. Ochutnejte, jsou skvělé i samotné!

Zajíčci z perníkového těsta plněné povidly jako velikonoční sušenky. Můžete jich napéct víc a budete mít sladkou odměnu pro všechny příchozí koledníky. Jsou ihned měkké, není tedy nutné je nechávat uležet.

Jednoduchý velikonoční dort, který potěší děti i dospělé. Zdobí ho totiž velký čokoládový zajíček! Je neskutečně vláčný a chutná fantasticky.

Upečte si svého chlebánka: tedy chleba ve tvaru beránka.

Co by to bylo za Velikonoce bez mazance? Tady je recept na mazanec, který doma děláme už 10 let a stále nás ještě neomrzel. Dříve jsme mazance kupovali, ale to zkrátka není ono. Buď jsou suché, předražené nebo chutnají divně. Domácí je prostě domácí

Křupavé chipsy pečené v troubě, tedy bez oleje. Jsou vynikající a můžete udělat hned několik příchutí najednou. Nejraději mám sýrové, s kmínem nebo mákem