Dvířka kuchyňské linky nebo i poličky se při vaření rychle zašpiní. Hlavně při smažení se na dvířkách linky usazuje mastnota, která jde velice špatně smýt. Špinavé ruce, něco vylitého na lince a další na zvenku na dvířkách zanechají velice odolnou špínu. Pokud se chcete špíny zbavit tak, aby linka vypadala jako nová jste tu správně. Já mám dvířka z lesklého materiálu (myslím že je to laminát) a velice snadno se povrch poškrábe. Proto na čištění používám pastu s jedlou sodou která je velice jemná a povrch nepoškrábe. Pasta na čištění funguje na všechny povrchy. Stačí když pastou vyčistíte dvířka (návod je níže) a když budete chtít i poličky a vnitřek linky. Po umytí bude linka čistá a hezká jako nová.

Suroviny

  • 2 lžíce jedlé sody
  • 1 lžíce vody

Podle potřeby přidělejte více

Příprava

  1. Vodu a jedlou sodu smíchejte v misce. Podle potřeby můžete přidělávat více.
  2. Rukou nebo hadříkem naneste na dvířka linky a krouživými pohyby naneste po celé ploše. Pokud máte obavy klidně si pastu vyzkoušejte na malém kousku na málo viditelném místě a setřete.
  3. Poté setřete zbytky sody navhlčeným hadříkem a suchým čistým hadříkem nebo kuchyňskou utěrkou pak rozleštěte.
  4. Doporučuji dát pod dvířka ručníky nebo něco na co bude jedlá soda při nanášení padat.
  5. Stejným způsobem můžete vzít i kuchyňskou desku nebo poličky.

 

Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici

Trvanlivost: asi tak týden