Koření
Domácí koření má jednu velkou výhodu a to že je čerstvé. Má mnohem výraznější chuť a vůni. Skvělé...
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Kvě 30, 2019 | Koření | 0 |
Domácí koření má jednu velkou výhodu a to že je čerstvé. Má mnohem výraznější chuť a vůni. Skvělé...
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Dub 5, 2019 | Koření | 2 |
Vyrobte si vlastní mletou papriku do omáček a dalších receptů! Voní a chutná jako čerstvá paprika. S tou kupovanou se nemůže rovnat. Přivoňte si, ochutnejte a uvidíte. Recept je skoro bez práce:-)
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Bře 22, 2019 | Koření | 0 |
Recept na směs koření pro přípravu výborné indické polévky. Samozřejmě včetně receptu na samotnou polévku. V polévce najdete například červenou čočku, pasírovaná rajčata nebo bílý jogurt. Vždycky k ní dělám indický chléb naan (recept najdete pod článekem), který potřu rozpuštěným ghí a ozdobím petrželkou nebo koriandrem.
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Pro 3, 2018 | Koření, Veganské recepty | 0 |
Hořčici v prášku si během chvilky můžete vyrobit doma. Hodí se nejen do asijských jídel, ale také do omáček nebo dresingů.
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Říj 4, 2018 | Koření | 0 |
domácí mix koření na přípravu kuře alá kachna. Není nutné kupovat směsi plné soli. Doma použijeme jen koření jak to správně má být
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Zář 9, 2018 | Koření, Veganské recepty | 0 |
Máte rádi perník? Vyrobte si domácí perníkové koření. Kupované koření má mdlou chuť, protože už bylo vyrobené dávno. Když si ho vyrobíte čerstvé bude jeho chuť o několik levelů lepší:-)
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 11, 2018 | Koření, Veganské recepty | 0 |
Sůl s pomerančovou kůrou do marinád, omáček i sladkých jídel. Například mandarinky v hořké čokoládě sypané pomerančovou mořskou solí. Je to jednoduchý dezert, který potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 11, 2018 | Indická kuchyně, Koření, Světová kuchyně, Veganské recepty | 0 |
Koření bez kterého se neobejde většina indických receptů. Pražená garam masala má o něco výraznější chuti, protože se vyrábí z opečeného koření. Vyrobit si koření garam masala je velice jednoduché a také mnohem levnější.
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 11, 2018 | Indická kuchyně, Koření, Světová kuchyně, Veganské recepty | 0 |
Kořenní které budete potřebovat do většiny indických jídel. Pokud nechcete kupovat zbytečně drahou již namíchanou směs přečtěte si jak si ho snadno můžete namíchat doma
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 11, 2018 | Houby, Koření, Koření, Veganské recepty | 0 |
Konečně koření ve kterém nenajdete sůl. Dodá jídlu bohatou houbovou chuť aniž by jídlo bylo přesolené. Spotřebujete ho mnohem méně a hlavně na jeho výrobu můžete použít houby které jste si nasbíraly.
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 5, 2018 | Koření, Veganské recepty | 0 |
Citrónovou sůl oceníte při grilování, do omáček nebo také do asijské kuchyně. Nehledejte v ní žádné aroma, jen citrónovou kůru:
Přečtěte si vícepodle Veronika Poláčková | Čvc 5, 2018 | Koření, Veganské recepty | 0 |
Máte na zahrádce úrodu kajenských chilli papriček nebo jste je viděli na trhu/v obchodě? Tak to si z nich můžete vyrobit kajenský pepř. Voní i chutná lépe než kupovaný a to právě díky čerstvosti. Skvělý do asijských jídel, na grilovaný a všude kde chcete pálivou chuť.
Přečtěte si více