Vyberte možnost Stránka

Archiv rubriky: Pečení

Dvojbarevné žaludové cukroví

Sušenky ze žaludové mouky chutnají po oříšcích a jsou velice zdravé. Žaludy se v Čechách jedli docela hojně, ale postupně se na ně zapomnělo. Přitom je to velká škoda. Zaprvé: jsou velice zdravé, zadruhé: jsou bez lepku a zatřetí: jsou zadarmo. V pár jednoduchých krocích žaludy proměníte v mouku a pak už s ní pečete jako s každou jinou. Podívejte se jak na to a objevte novou potravinu, které je v lese na rozdíl od hub více než dost.

Přečtěte si více

Mramorový beránek

Přemýšlíte nad tím jakého beránka upečete tento rok? Pokud máte rádi bábovku vyzkoušejte mramorového beránka. Vyjde na pár korun a je naprosto vynikající. Stejně jako u bábovky jsem na beránka použila kakaové a vanilkové těsto. Na závěr ho nezapomeňte bohatě posypat moučkovým cukrem bez kterého to není ono:-)

Přečtěte si více
načítání