Jestli máte rádi marcipán, tak tohle je přesně něco pro vás. Suroviny jsou vlastně prakticky stejné jako na výrobu domácího marcipánu, akorát z toho upečete sušenky.

Jelikož je recept velikonoční, přidala jsem do nich zelený čaj matcha, který jim dodá hezkou zelenou barvu. Matcha vám navíc dodá energii, což je příjemný bonus navíc😊.

 

Suroviny:

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 bílek z vajíčka vel. L
  • 2,5 g kulinární matchy od Matcha tea (asi 1 lžička)
  • ½ lžičky mandlového aroma
  • Kapka citronové šťávy
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na obalení

 

Postup

Mandlovou mouku, krupicový cukr, matchu a sůl smíchejte. Přidejte také mandlové aroma.

V druhé misce vyšlehejte do tuha bílek s kapkou citronové šťávy. Poté ho lehce vmíchejte do suché směsi. Míchejte jen co je to nutné, sušenky pak budou nadýchanější.

Ruce si poprašte moučkovým cukrem a z těsta vyválejte cca 15 kuliček (uvidíte, jak vám to vyjde). Kuličky pak dotvarujte do tvaru vajíček.

Do hlubokého talíře dejte moučkový cukr a sušenky v něm obalte. Cukr nijak neoklepávejte, aby sušenky popraskaly, mají být hodně obalené.

Sušenky dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 150 stupňů 30-35 minut. Během pečení pěkně popraskají, tak to má být😊. Sušenky by neměly zhnědnou, ale zůstal pěkně zelené.

 

VIDEORECEPT