Nestihly jste sníst celý dort nebo vám zbylo pár muffinů? Na výrobu drobenky můžete použít i oschlé kousky, nepovedené nebo nechtěné. Ušetříte je tak vyhození, protože jsou naprosto v pořádku jen nemají využití. Drobenku z nich můžete použít na posyp krémů, šlehačkových pohárů a koktejů, také je využít na krémem potřené boky dortů nebo je přimíchat do náplně.
Co použít:
- Muffin/piškot/perník/dortový korpus…
Příprava
- Dort, zákusek, muffin nebo co budete používat zbavte náplně a rozdrobte po celém plechu
- Troubu předehřejte na 160 stupňů a plech do ní vložte
- Pečte dokud nebude těsto úplně suché. Trvalo mi to asi 10 minut, ale u každé trouby je to jiné.
- Plech vytáhněte z trouby a nechte úplně vytáhnout
- Pro hrubší drobenku rozdrolte těsto rukou, pro jemnější chvilku mixujte.
Skladování: při pokojové teplotě v uzavřeném obalu
Trvanlivost: několik měsíců (pokud je těsto dobře usušené)
Pozn. Nikdy nepoužívejte zkažené nebo plesnivé kusy.