Nestihly jste sníst celý dort nebo vám zbylo pár muffinů? Na výrobu drobenky můžete použít i oschlé kousky, nepovedené nebo nechtěné. Ušetříte je tak vyhození, protože jsou naprosto v pořádku jen nemají využití. Drobenku z nich můžete použít na posyp krémů, šlehačkových pohárů a koktejů, také je využít na krémem potřené boky dortů nebo je přimíchat do náplně.

Co použít:

  • Muffin/piškot/perník/dortový korpus…

 

 

Příprava

  1. Dort, zákusek, muffin nebo co budete používat zbavte náplně a rozdrobte po celém plechu
  2. Troubu předehřejte na 160 stupňů a plech do ní vložte
  3. Pečte dokud nebude těsto úplně suché. Trvalo mi to asi 10 minut, ale u každé trouby je to jiné.
  4. Plech vytáhněte z trouby a nechte úplně vytáhnout
  5. Pro hrubší drobenku rozdrolte těsto rukou, pro jemnější chvilku mixujte.

 

Skladování: při pokojové teplotě v uzavřeném obalu

Trvanlivost: několik měsíců (pokud je těsto dobře usušené) 

Pozn. Nikdy nepoužívejte zkažené nebo plesnivé kusy.