Za posledních pár let jsem upekla hodně beránků. Povedlo se mi dát dohromady alespoň některé fotky. Je na nich krásně vidět, jak se někdy zadaří a jindy se to naopak moc nepovede (chtěla jsem použít peprnější slovo, ale budu slušná:-):-)).

 

Myslím, že se zasmějete. Mám tu totiž i pár unikátů:-D.

 

Začneme tímhle fešákem. Tehdy jsem dostala nápad, že ho namaluji…dost jsem ale popustila uzdu své kreativitě a skončilo to…no podívejte se sami jak to skončilo:-D

 

Tohle je klasika. Biskupský beránek politý čokoládou, ten se povedl

 

Beránek z těsta na cibulový chléb? To je další z mých nápadů:-D. Dělala jsem ho jako pečivo k snídani na velikonoční pondělí. Jarda dává přednost slanému a tak byl beránkem obloženým šunkou a sýrem nadšený:

 

Další nápad byl beránek z přepuštěného másla ghí. Dalo mu to takovou oříškovo máslovou chut. To musím zase někdy zopakovat:

 

Tohle měl být beránek. Opět jsem popustila uzdu fantazii a dopadlo to hodně zajímavě. Jarda říká, že je to velikonoční lochneska:-D:

tady ho máte ještě zdálky. Ten rok se mi vůbec nepovedlo tělo. Dala jsem málo těsta do formy, proto beránek skončil bez uší a s polovičním tělem. Chtěla jsem to zachránit parukou z čokolády, to se ovšem moc nepovedlo:-D.

Opět biskupský politý mléčnou čokoládou:

Rok 2023: Biskupský beránek s moučkovým cukrem. Dokonce jsem mu dala i rolničku na krk. Tohle je ten nejhezčí beránek, kterého jsem kdy upekla. Dala jsem tak akorát těsta do formy, takže měl dokonce i uši:

Letos jsem si řekla, že bych mohla upéct i něco extra a tak vzniknul velikonoční jednorožec:-D:

 

To je ještě ta fešanda ze začátku:

Tady mě napadlo, že bych místo očí dala květiny. Ono to ale vypadá dost děsivě:

T

A tady je ještě jedna klasika, počítám rok 2021 nebo 2020

Najdete si svého favorita? Napište mi, který se vám líbil nejvíce.

Bude to velikonoční Lochneska, paní Beránková anebo spíš nějaká klasika?:)