Grilovací sezóna končí a tak je čas na čištění grilu. Nejvíce dostává zabrat rošt na kterém se usazují kusy jídla. Vyčistit rošt a zbavit ho zapečeného jídla je velice těžké. Není ale třeba kupovat speciální čisticí prostředky nebo drátěnky. Bude vám stačit obyčejný alobal. Já jsem s ní jak vidíte na fotce vyčistila rošt u trouby. Rošt nebyl moc špinavý, ale i tak je na něm rozdíl mezi vyčištěným a nevyčištěným vidět. Gril jsme kupovaly nový, ale hned jak bude co čistit přidám fotky. To je pak teprve rozdíl 🙂

Suroviny

  • Alobal
  • Špinavý rošt (grilu nebo trouby)

Příprava

  1. Větší kus alobalu zmuchlejte do pevnější koule. Já jsem na tento rošt použila jednu asi tak 5 centimetrovou kuličku.
  2. Rošt vyneste ven nebo si pod něj dejte papír. Špína z něj bude opadávat tak ať si nezašpiníte byt/balkón.
  3. Drátěnku přitlačte a postupně projeďte všechny tyčky roštu. Rychlým pohybem od sebe a zpátky k sobě příčky roštu vyčistěte. Doba čištění záleží na míře zašpinění. V případě větší špíny budete možná muset přidělat další kuličku z alobalu. Při čištění střídejte strany kuličky, případně kuličku obalte dalším alobalem, pokud už je moc použitý.
  4. Když už rošt nejde více vyčistit opláchněte ho jarovou vodou a nechte usušit.