Další recept na vynikající salát z rajčat a okurky. Nevím, jak vy, ale já jím v létě plno salátů. Většinou dělám studené večeře, nejčastěji právě nějaký salát. Je jich tolik, stačí si vybrat. Můj oblíbený je těstovinový, bramborový (odlehčená verze s jogurtem) anebo kukuřičný.
Dneska mám pro vás recept na marocký salát, který se jmenuje Shirazi. Je velice podobný salátu, který mi dělala maminka. Akorát je j tam navíc cibule, med, petrželka a citrónová šťáva. V Maroku jsem objevila hodně zajímavých receptů, už se těším, až ochutnám další😊.
Suroviny:
- 4 velká rajčata (300g)
- 1 salátová okurka
- 60g cibule (žluté nebo červené)
- 2 lžíce sekané petrželky
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- Špetka mletého černého pepře
- Trochu medu
Postup:
Rajčata a okurku nakrájejte na 1/2cm kostky. Petrželku pokrájejte nadrobno a stejně tak i cibulku. Cibuli nakrájejte na malé kostičky.
Zeleninu dejte do mísy.
Na dresink smíchejte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a trošku medu. Promíchejte a smíchejte s nakrájenou zeleninou.
Skladování: Pokud chcete salát schovat na později, dejte dresink do oddělané dózy a přidejte ho do salátu až těsně před tím, než ho sníte.