Další recept na vynikající salát z rajčat a okurky. Nevím, jak vy, ale já jím v létě plno salátů. Většinou dělám studené večeře, nejčastěji právě nějaký salát. Je jich tolik, stačí si vybrat. Můj oblíbený je těstovinový, bramborový (odlehčená verze s jogurtem) anebo kukuřičný.

Dneska mám pro vás recept na marocký salát, který se jmenuje Shirazi. Je velice podobný salátu, který mi dělala maminka. Akorát je j tam navíc cibule, med, petrželka a citrónová šťáva. V Maroku jsem objevila hodně zajímavých receptů, už se těším, až ochutnám další😊.

 

Suroviny:

  • 4 velká rajčata (300g)
  • 1 salátová okurka
  • 60g cibule (žluté nebo červené)
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře
  • Trochu medu

 

Postup:

Rajčata a okurku nakrájejte na 1/2cm kostky. Petrželku pokrájejte nadrobno a stejně tak i cibulku. Cibuli nakrájejte na malé kostičky.

Zeleninu dejte do mísy.

Na dresink smíchejte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a trošku medu. Promíchejte a smíchejte s nakrájenou zeleninou.

 

 

Skladování: Pokud chcete salát schovat na později, dejte dresink do oddělané dózy a přidejte ho do salátu až těsně před tím, než ho sníte.