Brzy jsou tu Velikonoce a proto jsem si namísto klasického salátu připravila obložený obložený talíř ve tvaru velikonočního vejce. Použila jsem okurku a ředkvičky. Tato kombinace je pěkně barevná a chuťově se k sobě hodí. Aby to nebyla jen samotná zelenina, udělala jsem i dresink ze zakysané smetany, pažitky, soli a pepře. Na Velikonoce mám v plánu obložený talíř zopakovat a to jak s ovocem, tak se zeleninou. Nikdo neříká, že vše o Velikonocích nebo o Vánocích musí být nezdravé. Obložené zeleninové talíře si poslední dobou připravuji jako večeři a stále mě to nepřestalo bavit. Je tolik variant a chutí. Komu by chybělo pečivo, najde pod článkem odkazy na skvělé domácí krekry. Celozrnné, chia, twisty…stačí si vybrat.

 

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 10 ředkviček

Dresing:

  • 100g zakysané smetany
  • 1 lžíce pokrájené pažitky
  • Sůl
  • Mletý pepř

Na podávání: dřevěné prkénko, velký talíř nebo tác (ideálně rovný)

 

Postup:

Zeleninu nakrájejte na plátky. Postupně zeleninu pokládejte na tác a vytvořte tvar vajíčka. Střídejte řadu ředkviček s okurkami nebo jen střídejte okurku a ředkvičku ve všech řadách.

Pokud chcete k zelenině i dresink, smíchejte zakysanou smetanu, špetku černého pepře, pokrájenou pažitku s troškou soli. Dresink nalijte do misky a podávejte k obloženému talíři.

Krásné Velikonoce přeje Verča😊