Cibulové kroužky obalené v těstíčku a dozlatova usmažené chutnají nejlépe právě vytažené z pánve. Recept není o nic těžší než když doma smažíte řízky. V rychlých občerstveních jsou cibulové kroužky zbytečně předražené a těsto ve které cibuli obalují často neobsahuje jen mouku, vajíčko nebo prášek do pečiva. Nejen kvůli ceně, ale i kvůli té úžasné chuti horké cibule v křupavém těstíčku stojí za to věnovat chvilku času stání u pánve. Odměnou vám bude celý talíř této křupavé pochoutky.

Suroviny

  • 200g bílé cibule (1 velká nebo 2 malé)
  • 70g hladké mouky
  • 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic mléka (80ml)
  • 1/4 lžičky pepře
  • Cca 100g strouhanky na obalení
  • Olej na smažení

Příprava

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na širší kroužky.
  2. Všechny kroužky od sebe oddělte
  3. Mouku, sůl a prášek do pečiva smíchejte
  4. Kroužky cibule v moučné směsi obalte. Oklepte a dejte stranou
  5. Zbytek moučné směsi smíchejte s mlékem a vejcem. Metličkou vymíchejte hladkou směs.
  6. Do druhé misky si připravte strouhanku
  7. Cibuli do těstíčka namočte, nechte trochu okapat a poté obalte ve strouhance
  8. Když máte všechny kroužky obalené můžete si připravit pánev. Nalijte takové množství oleje aby kroužky byly z půlky ponořené. Použila jsem celkem 1 hrnek oleje. Zahřejte na střední nebo vysoký stupeň aby se pánev zahřála na dostatečně vysokou teplotu.
  9. Obalené kroužky cibule osmažte v oleji z obou stran dozlatova. Každá strana se smaží přibližně 1-2 minuty.
  10. Osmažené kroužky položte na papírový ubrousek a po chvilce otočte. Odsajete tak přebytečný olej.
  11. Nejlépe chutnají ještě teplé

 

TIP: do těsta můžete přidat různé koření pro další příchutě cibulových kroužků například sušenou papriku, chilli.