Recept na zahradní salát. Původně recept obsahuje medovo hořčičnou zálivku. Tentokrát jsem ho ale nahradila čekankovým sirupem. Má chuť velice podobnou medu a zjistila jsem, že výsledek je prakticky stejný. Low carb stravování mě zajímá čím dál tím víc. Nechci se tak stravovat, jen bych se chtěla naučit nahrazovat cukr něčím zdravějším. Pokud to vychytám tak, že mi jídlo bude chutnat, nemám s tím žádný problém a Jarda také ne. U kamarádky jsem ochutnala plno vynikajících dezertů a když mi řekla, že jsou bez cukru, byla jsem nadšená. Nevím, jestli je tento salát low carb, ale rozhodně je cukrfree😊.

Na přípravu salátu budete potřebovat: okurku, mrkev, cherry rajčata a ledový salát. K tomu zakysanou smetanu, čekankový sirup, citrón a hořčici.

 

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 1 mrkev
  • 10 cherry rajčátek
  • 5 listů hlávkového salátu

 

Medovo hořčičný dresink

  • 120g zakysané smetany
  • 50g čekankového sirupu
  • 15g plnotučné hořčice
  • 4 lžičky citrónové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře

 

Postup:

Okurku nakrájejte na kolečka ty pak ještě na půl. Rajčátka jen přepulte. Mrkev nakrájejte na hranolky. Používám k tomu druhou stranu mé škrabky, umí dělat malé hranolky, nebo spíš takové nudličky, a to taky stačí.

Salát nakrájejte na proužky nebo jen natrhejte na kousky.

Vše na dresink smíchejte.

Salát nandejte do talíře nebo misky a zalijte připraveným dresinkem. Promíchejte a můžete podávat.

 

Poznámka: Salát vždy smíchejte s dresinkem až těsně před podáváním. Pro uložení do lednice uložte dresink odděleně a smíchejte až druhý den.