Klasická bábovka mě už omrzela, a proto jsem chtěla vyzkoušet něco nového. V lednici jsem uviděla kandovanou pomerančovou kůru a hned se mi vybavil biskupský chlebíček. Okamžitě jsem měla jasno jakou bábovku udělám😊. Je to vlastně biskupský chlebíček a je to i stejné těsto na velikonočního beránka. Je skvělá jen tak posypaná moučkovým cukrem anebo bábovku můžete polít mléčnou čokoládou a to je úplně top!

 

Suroviny

  • 150g moučkového cukru
  • 125g polohrubé mouky
  • 125ml mléka
  • 125ml slunečnicového oleje
  • 100g kandované pomerančové kůry nebo mix citrusové kůry
  • 2 vejce vel. M
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva (6 gramů)

Forma na bábovku

Volitelné: Mléčná nebo hořká čokoláda či poleva na polití bábovky. Já jsem použila jen moučkový cukr, protože jsem neměla čokoládu, ale je to s ní moc dobré:-P. Obojí je dobré…ale hold čokoláda je čokoláda:-D.

 

Forma bábovka

Používám silikonovou formu na bábovku od Tescomy. Ještě mám vyhlídnutou jednu – jmenuje se forma Delicia rozeta a je úžasná. Kdyžtak mám narozky 2.8 :-D.

 

 

Postup

Žloutky dejte do mísy s moučkovým cukrem. Vezměte si metličku nebo elektrický šlehač a míchejte do světlé pěny (2-3 minuty).

Bílky dejte do druhé mísy a vyšlehejte z nich tuhý sníh.

K vyšlehaným žloutkům s cukrem nyní přidejte polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a olej. Promíchejte a vmíchejte kandovanou citrusovou kůru. Doporučuji metličku, jde to rychleji.

Nakonec vmíchejte bílky. Metličku odložte a vezměte si lžíci. Pomalu je zamíchejte do těsta, ať zůstane pěkně nadýchané.

Těsto přelijte do formy (silikonovou nevymazávejte, ostatní vymažte a vysypejte moukou).

Pečte na 180 stupňů po dobu 45 minut ve středu trouby. Doba pečení se může lišit, protože je každá trouba trochu jiná.