Bombardino je nápoj který vznikl v Itálii. Je velice podobný našemu vaječnému likér jen je o něco silnější. Seženete ho skoro v každém obchodě s alkoholem nebo si ho můžete vyrobit. Když ho smícháte s horkou čokoládou vznikne vám vynikající horký nápoj. Bombardino s čokoládou se vždy podává ozdobené šlehačkou která se podává i k samotnému Bombardinu. Šlehačka nápoj ještě zjemní a dodá smetanovější chuť. Ochutnejte krémový, hustý sladký nápoj který vás v zimě zaručeně zahřeje.

Suroviny

50ml Bombardina 

25ml horké čokolády (recept níže)

= 2 díly Bombardina na 1 díl horké čokolády

Příprava

Bombardino smíchejte s horkou čokoládou a ihned podávejte. Bombardino není nutné ohřívat, stačí když je horká čokoláda. Nebo můžete nalít stejně jako já do sklenice likér a pak čokoládu.

Chutná skvěle ozdobené šlehačkou.

 

Recept na horkou čokoládu:

  • 240ml mléka nebo smetany
  • 75g mléčné nebo hořké čokolády (15 kostek)
  • 35g cukru
  • 12g hořkého kakaa
  • 1 lžička kukuřičného škrobu*

*lze nahradit čokoládovým pudingem

 

  • Cukr, kukuřičný škrob a kakao smíchejte s několika lžícemi mléka
  • Zbytek mléka přiveďte k varu.
  • Za stálého míchání přidejte připravenou směs s mlékem
  • Vařte 2 minuty. Pořád míchejte, protože se čokoláda dost rychle připaluje.
  • Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda nerozpustí.