Kešu máslo je další ořechové máslo které stojí za to mít doma. Použít ho můžete do kaší, ráno do misky s musli a mlékem, do moučníků a dortů, koktejlů a smoothie, ale také do asijské kuchyně.

Obsahuje vysoké množství bílkovin a zdraví prospěšných látek a tuků. Je ideální doplněk pro milovníky zdravého životního stylu. Kešu máslo seženete i v obchodě, ale je dost drahé. Navíc často obsahuje koktejl plný éček a chemie. Pokud se vyhýbáte cukru můžete ho vynechat úplně nebo nahradit zdravějším sladidlem (datlový sirup, sirup z agáve nebo čekankový sirup). Určitě tedy stojí za vyzkoušení

Suroviny

  • 500g kešu ořechů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Cukr, med nebo jiné sladidlo podle chuti

Příprava

  1. Kešu ořechy spolu s kokosovým olejem mixujte 5-10 minut do tekuté konzistence.
  2. Malé kousky kešu tam budou stále viditelně, ale jinak je máslo krémové. Vlastně je dost podobné arašídovému máslu. Pokud je máslo stále dost drobivé přidejte další lžíci kokosového oleje.
  3. Ochutnejte a podle chuti oslaďte. Většinou na tohle množství používám 1-2 lžíce třtinového cukru nebo ho nechávám neslazené. Po přidání cukru máslo mixujte dokud kousky cukru nezmizí.
  4. Kešu máslo přelijte do čisté sklenice.

Použití: samotné na lžičku, výborně chutná ovoce namočené do kešu másla, k sušenkám, do koktejlů, do asijské kuchyně, kaší, musli nebo smoothie.

Skladování: v lednici, ale může být i při pokojové teplotě

Spotřebujte do 3 měsíců