Od začátku léta jsem do jídelníčku zařadila Manu. Stále zkouším různé příchutě, baví mě to střídat. Postupně tak na stránkách najdete plno zajímavých příchutí a tipů, co si z Many připravit. Kromě nápoje jsem se vrhla i na nanuky a zmrzlinu. Samozřejmě rychlé a z pár surovin, aby zůstala zachována jednoduchost Many.

Dneska mám pro vás recept, který jsem dělala hned několikrát. Je to Mana s kávou. Espresso nápoj skvěle ochutí a dodá jí vynikající chuť. Chutná jako ledová káva, a přitom je to plnohodnotná náhrada za hlavní nebo menší jídlo. Recept je na menší jídlo – snídani, svačinu. Pokud si chcete dát Manu jako oběd nebo večeři, recept zdvojnásobte. Můžete použít dvojité espresso anebo jen jedno. Uvidíte, co vám bude chutnat😊.

 

Suroviny:

  • 100ml studené vody
  • 43g ManaPowder origin
  • 1 espresso připravené

Poznámka: Pro sladší chuť můžete přidat 2 lžičky třtinového cukru, kokosového cukru nebo kokosového cukru

 

Mana:

ManaPowder origin

Mana je funkční jídlo v prášku. Prášek rozmícháte ve vodě a získáte plnohodnotnou náhradu za jídlo. Lze s ním nahradit svačinu, snídani, oběd, večeři anebo všechna jídla. Více o Maně najdete na www.mojemana.cz anebo si přečíst můj článek: Testuji Manu

 

 

Postup:

Jako první si připravte espresso. Použila jsem 12 gramů jemně namleté kávy v Cafflano Kompresso anebo 7 gramů kávy pro přípravu v elektrickém kávovaru. Připravte klasické espresso 25-30ml. Pro dvojitou dávku kávu připravte espresso doppio. To připravíte ze 14 gramů mleté kávy a dvojité porce vody (nápoj bude mít 60ml).

Espresso nechte vychladnout.

Pak už jen všechno dejte do mixéru nebo šejkru a dobře promíchejte.