Levandulový sirup má velice jemnou květinovou chuť levandule. Přidává se místo do zeleného čaje, koktejlů, smoothie i do sušenkového těsta. Také může nahradit toping nebo polevu při polévání zákusků a zmrzliny. Stačí malé množství levandule a obyčejný cukrový sirup se promění v dokonale chutnající a vonící sirup, který vám bude po celý rok připomínat tuto fialovou bylinku.

Suroviny

  • 200g cukru
  • 250ml vody
  • 1 polévková lžíce sušené levandule (5g)

Příprava

  1. Všechny ingredience dejte do malého hrnce a přiveďte k varu
  2. Vařte 15 minut na střední stupeň.
  3. Přelijte do čisté lahve a nechte vychladnout

Použití: do kávy nebo zeleného čaje, na pečení, k ochucení krémů, zmrzlin…množství upravte podle chuti

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě

Trvanlivost: 6 měsíců