Máte na zahradě tolik okurek, že nevíte, co s nimi? Připravte si okurkovou limonádu. Je vynikající, osvěžující a hotová do 5 minut.

Já jsem začala klasikou – okurkovou limonádou a limetou (můžete použít i citron). Do druhé várky limonády jsem pak přidala můj nový objev – prášek z Maqui. Kromě toho, že díky Maqui bude limonáda krásně fialová bude obsahovat i pořádnou nálož vitaminu C.

 

 

Budete potřebovat:

  • 1 litr vody
  • 400g salátové okurky i se slupkou
  • 1 lžíce medu
  • 1 limeta

 

Postup

Okurku omyjte, ale neloupejte. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle a společně s vodou, medem a šťávou z limety rozmixujte.

Nechte 30 minut odstát a poté přeceďte. Lžící vymačkejte ze síta co nejvíce tekutiny.

 

 

Okurková limonáda s Maqui

A proč vlastně prášek z Maqui přidávat do pití, pokud ne jen kvůli barvě?

Maqui je superfood (superpotraviny) – to znamená, že je velice zdravá. Není to jen o pěkné barvičce, ta je vlastně jen příjemný bonus. Maqui je bohatá hlavně na vitamin C, kterého obsahuje víc než dost. Ten je důležitý pro vaši imunitu, která je v této době potřeba více než kdy dříve.

 

  • 1 litr vody
  • 400g salátové okurky i se slupkou
  • 1 lžíce medu
  • 1 limeta
  • 2 lžičky Maqui berry powder

 

Postup je stejný jako u základního receptu, jen do mixeru přidáte navíc prášek z Maqui.

Akorát byl západ slunce, musela jsem ho vyfotit: