Čerstvě vymačkaná šťáva z pomerančů se z kupovanými džusy nedá vůbec srovnat. Často si jí připravuji k snídani, abych se nastartovala pořádnou dávkou vitaminu C. Protože jsem měla v lednici košík jahod vylepšila jsem si tentokrát svůj ranní nápoj jejich přidáním. Když necháte džus nepromíchaný bude každá vrstva chutnat jinak a ještě bude nápoj dvojbarevný. Po promíchání mi zase připomíná americkou limonádu, kterou mám taky moc ráda.

Suroviny

  • 2 pomeranče
  • 10 středních jahod

Pomůcky: šnekový odšťavňovač

Příprava

  1. Pomeranče odšťavněte a nalijte do vysoké sklenice.
  2. Poté odšťavněte i jahody a nalijte pomalu do sklenice. Červená barva jahod vytvoří nádherný efekt. Džus můžete pít promíchaný i nepromíchaný, pokaždé chutná jinak.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: nejvíce živin má džus vypitý okamžitě. Pokud ho ale chcete uložit vydrží v lednici i 3 dny