Vynikající kakao z mandlového mléka, kakaových bobů slazené datlemi (nebo agáve sirupem). Když se vám bude chtít můžete si mandlové mléko vyrobit. Dalších chutí kakaa docílíte tak, že použijete jiné rostlinné mléko (lískooříškové, konopné…). Kakao tak pokaždé bude chutnat jinak.

Suroviny

  • 250ml mandlového mléka*
  • 2-4 vypeckované datle nebo lžíce agáve sirupu
  • 1 lžíce kakaových bobů (12g)

*nebo jiné rostlinné mléko

Příprava

  1. Mandlové mléko, kakaové boby a datle rozmixujte. Nejdříve přidejte méně datlí a pro sladší kakao přidejte další.
  2. Kakao mixujte asi tak 2 minuty aby se boby dobře rozdrtily. Kakao nalijte rovnou do sklenice nebo pokud v něm zůstaly větší kusy bobů přeceďte ho přes síto.

 

Poznámka: u slabších mixérů doporučuji boby do mléko namočit předem a nechat přes noc máčet. Usnadní to jejich mixování.