Nejlepší snídaně kterou znám: snídaňové burrito. Je to tortila naplněná míchanými vajíčky se sýrovou omáčkou. Jde to udělat i bez sýra, ale se sýrem je to mnohem lepší. Používám plátkový tavený sýr, který je v uvnitř obalu zabalený  po jednotlivých plátcích.  Tedy každý plátek zvlášť (jinak by se plátky slepily, sýr je dost měkký). Mají ho skoro všude, jen se po něm rozhlédnout. Úžasné na tomhle sýru je, že když ho smícháte s míchanými vajíčky okamžitě se rozteče a promění v krémovou sýrovou omáčku. Vše je zabalené do tortilly, takže to máte zároveň i s pečivem. Použila jsem celozrnné, kvůli vyššímu obsahu vlákniny.

Snídaňové burrito si můžete zabalit do alobalu a vzít s sebou i na cestu nebo do práce k obědu. Možná to nevypadá jako nějaký zázrak, ale až je ochutnáte změníte názor😊

SurovinY

Na 1 burrito:

  • 2 vejce
  • 1 celozrnná tortila**
  • 1-2 plátky taveného sýra (nejlépe čedaru)*
  • 1 lžička másla
  • Sůl

*plátkový tavený sýr prodává Lidl, Billa i Tesco. Každý plátek je zabalený zvlášť. Pokud neseženete použijte klasický eidam nebo čedar. Sýr se sice nerozpustí jako ten tavený, ale stále to bude dobré.

*levné celozrnné tortily seženete v Lidlu

Příprava

  1. Na nepřilnavé pánvi zahřejte máslo na střední teplotu. Vajíčka rozklepněte do misky a promíchejte. Poté vlijte do pánve. Osolte špetkou soli.
  2. Vajíčka chvilku nemíchejte a když jsou částečně hotová promíchejte. Za celou dobu stačí jen párkrát promíchat, vajíčka tak budou nadýchanější a vytvoří větší kousky.
  3. Míchaná vajíčka odstavte z plotny, přidejte do nich plátkový sýr a promíchejte. Sýr se hned začne rozpouštět a stane se z něj sýrová omáčka.
  4. Na talíř si připravte tortilu a vajíčka do ní přendejte. Rozendejte je tak aby byly od začátku do konce tortily jen uprostřed.
  5. Nyní přehněte spodní i vrchní část tortily přes vajíčka, jen pár centimetrů a z jedné strany začněte tortilu rolovat.

TIP: Když mám chuť ještě naplněnou tortilu vrátím na čistou suchou pánev a z obou stran jí opeču do světle hnědé barvy. Tortila má pak výraznější chuť. Chutná pak jako kdybyste jí opékali na grilu. To je ale jen volitelný krok.

Podávejte vcelku nebo rozpůlené jako na fotce. Nejlépe chutná ještě teplá😊 protože je sýr tekutý. Kupodivu je ale výtečná i studená.