Není nic jednoduššího než si doma vyrobit vlastní skořicový cukr. Jak už název napovídá obsahuje opravdu jen cukr a skořici. Obě složky smícháte a máte hotovo. V obchodě za smíchání a obal platíte za kilo okolo 200 korun (a to počítám jen ty nelevnější). Kilo domácího skořicového cukru vás vyjde okolo 70-100Kč (záleží jestli cukr koupíte v akci nebo ne). Navíc doma nemusíte mít plnou spíž malých sáčků. Na skořicový cukr vám postačí jedna větší sklenice. Klidně si vyrobte kilo nebo dvě a budete mít cukr na celý rok připravený.

Suroviny

  • 90g cukru
  • 10g mleté skořice

Podle potřeby recept vynásobte a vyrobte si větší množství. Na 1kg cukru to vychází 900g cukru a 100g mleté skořice (cca 4 balíčky).

Příprava

  1. Obě složky promíchejte
  2. Přesypte do sáčku nebo dózičky

Skladujte mimo dosah vlhkosti

Použití: na pečení, posypání kávy nebo do horké čokolády, náplní, polev, na palačinky nebo lívance…

Pozn. 1 sáček v obchodě = 20 gramů.

 

Skladování: při pokojové teplotě v uzavřené nádobě

Trvanlivost: min. 1 rok