Vynikající čokoládové sušenky za použití pouze rostlinných suroviny. Jsou slazené třtinový cukrem, obsahují kousky hořké čokolády a jsou naprosto luxusní. Dlouho jsem zkoušela recept na dobré veganské sušenky a konečně ho mám. Doufám, že vám budou chutnat stejně tak jako mě, protože já jsem si je hned zamilovala. Čokoládové cookies jsou pro mě láska na celý život. A jaké jsou vaše oblíbené cookies? Napište mi do komentářů 😊

SurovinY

  • 100g hladké mouky (nebo špaldové)
  • 100g třtinového cukru
  • 60g změklého rostlinného másla (například Alsan)*
  • 30ml sójového mléka (nebo jiné rostlinné)
  • 15g hořkého kakaa
  • 1 lžičky instantní kávy
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • Špetka mořské soli (pro posílení čokoládové chuti)
  • 25-50g hořké čokolády (podle chuti)

*rostlinné máslo seženete například ve obchodech se zdravou výživou

 

Příprava

  1. Máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte mléko, kakao, kávu, prášek do pečiva, jedlou sodu i vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
  2. Čokoládu nakrájejte na kousky a vmíchejte do těsta.
  3. Polévkovou lžící naberte těsto a udělejte z něj kuličku. Na jednu kuličku použijte 1-2 lžíce těsta. Kdyby se těsto lepidlo obalte kuličky v trošce hladké mouky
  4. Kuličky rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Můžete je lehce zmáčknou nebo nechat tak jak jsou.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 165 stupňů 12 minut, střední rošt.
  6. Poznámka: Doba pečení se může lišit v závislosti na druhu trouby. Sušenky se po upečení ještě zpevní, mohou se tedy zdát upečené málo i když nejsou.

Skladování: při pokojové teplotě