Tarhoňa je pro mě docela novinka. Měla jsem jí jen jednou v životě, a to mne moc neoslovila. Řekla jsem si ale, že jí dám druhou šanci. Připravila jsem z ní něco jako houbové rizoto, přidala kuřecí maso, rukolu a sýr Grana padano. Jak to dopadlo?

Po prvním soustu jsem změnila názor. To je vám tak dobré! A to neříkám jen proto, že jsem to vařila já😊. Jarda byl taky nadšený, prý mám tuhle dobrotu zase brzo zopakovat:-D.

 

Na 2 porce budete potřebovat:

*v balení už nějaké houby jsou, ale já mám ráda hodně hub, a proto jsem přidala ještě čerstvé žampiony. Jedná se o již ochucenou tarhoňu, proto je pro stejný výsledek použít právě ji.

 

Postup

Tarhoňu uvařte podle návodu na obalu – stačí jí orestovat na oleji, zalít vodou a 8-10 minut povařit. Pak už se jen nechá dojít pod pokličkou.

Mezitím si nakrájejte kuřecí maso a opečte na pánvi. Dejte ho stranou a na másle opečte žampiony nakrájené na čtvrtky (plátky nedělá, houby pak v jídle skoro nejsou vidět). Houby opékejte pár minut za stálého míchání. Dejte stranou.

Do mísy dejte připravenou tarhoňu, přidejte kuřecí maso a žampiony. Osolte a opepřete.

 

Podávání:

Na talíři jsem udělala lůžko z rukoly. Určitě s ní nešetřete, skvěle se k jídlu hodí.

Tarhoňu jsem dala do misky, zmáčkla vařečkou a opatrně položila doprostřed talíře s rukolou. Po chvilce jsem dala misku pryč a vytvořila tím pěkný kopeček. Zkrátka jsem dneska měla chuť si s tím trochu pohrát😊.

Na konec to posypte sýrem Grana padano. Já měla jen nastrouhaný, tenké plátky udělané škrabkou by byly lepší.

Před jídlem promíchejte s rukolou.

Dobrou chuť.

 

 

Příště bych ale chtěla zkusit vegetariánskou verzi. Napadlo mě, že bych místo masa použila tofu, ďobáčky nebo něco takového. Jsem zvědavá, jestli to bude chutnat stejně dobře jako s masem😊.