Zdravá alternativa nutely a podobných pomazánek. Na její přípravu budete potřebovat arašídové máslo, ghí, hořké kakao a sirup z agáve nebo med. Záleží na vás, jestli si chcete všechny suroviny koupit nebo si polovinu z nich vyrobit. Dole najdete odkaz na domácí arašídové máslo a také ghí. Takže kdo chce, může si ghítelu udělat opravdu homemade😊.

Tato arašídová pomazánka chutná skvěle s ovocem, na palačinkách a lívancích. Také ji lze přidat do smoothies, kaší nebo smoothie bowls. No a pak taky na lžičku, jen tak. Za pět minut máte skleničku této dobroty a můžete začít mlsat

 

Budete potřebovat:

  • 100g arašídového másla z pražených arašídů
  • 60g agáve sirup (nebo 20-40g medu). Použít lze i čekankový sirup. 
  • 50g ghí
  • 10g hořkého kakaa

 

Lžící nebo v robotu smíchejte všechny suroviny. Dobře promíchejte. Množství agávového sirupu, čekankového sirupu nebo medu záleží pouze na vás. Kdo chce, udělá pomazánku sladší nebo naopak skoro bez cukru😊

 

Použití: jako pomazánka, jen tak na lžičku, do smoothies, kaší, smoothie bowl, jako zdroj energie (pro sportovce)

 

Skladování:  v lednici  (v případě kupovaného ghí by neměl být problém i při pokojové teplotě)

Trvanlivost: někoik měsíců