Recept na jednu z nejchutnějších zmrzlin které znám a to bez použití výrobníku zmrzliny. Na její přípravu budete potřebovat jen 4 suroviny a metličku (nebo elektrický šlehač). Nic se nevaří, nemusí se ani nic promíchávat každou půl hodinu, abyste zabránily vzniku ledových krystalků. Právě proto mám tenhle recept moc ráda a o to pyšnější jsem, že je to můj recept. Na přípravě zmrzliny je skvělé to, že můžete improvizovat. Stačí si přijít na základní recept se kterým jste spokojení a pak už můžete přidávat co vás napadne: sušenky, ovoce, různé příchutě jako je kafe, kakao…už jsem toho vyzkoušela hodně, ale stále mi ještě zbývá tolik možností. A já bych je chtěla vyzkoušet všechny😊.
Máte rádi cheesecake? Tak to si zamilujete i tuhle zmrzlinu. Díky čerstvému sýru jako cheesecake chutná a navíc je tak smetanová. Zmrzlina není šlehaná dusíkem. Pokud normální sníte 3 kopečky, tak domácí sníte jen jeden. Jedna vanička vydrží mnohem déle než ta kupovaná. Tedy měla by, pokud vás před spaním nechytne chuť na sladké a nesníte s přítelem celou vaničku na posezení (to se vůbec nestalo, přísahám 😀 😀 :-D).
Dejte mi vědět, jak vám zmrzlina chutnala. Nebo napište jakou příchuť zmrzliny mám příště udělat. Pár nápadů vyberu, vyrobím a přidám sem recept😊
Cheesecake zmrzlina
- 400ml slazené kondenzované mléko (Salko)
- 300g čerstvý sýr: používám Palouček z Lidlu
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr nebo 1 lžička Vanilkového extraktu
Čerstvý sýr:
Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha.
Čerstvý sýr smíchejte s vanilkovým cukrem a slazeným kondenzovaným mlékem. Přidejte ke šlehačce a míchejte do spojení všech surovin. Bála jsem se, aby se šlehačka nesrazila, ale ještě nikdy se mi to nestalo.
TIP: pokud nestíháte dejte jen vše do mísy a minutu nebo dvě šlehejte. Párkrát jsem už zvolila i tenhle postup a na výsledku to nebylo skoro znát.
Zmrzlinu dejte do dózy, zavřete a dejte do mrazáku. Nechte ztuhnout což zabere asi tak 12 hodin? Nevím přesně, ale nechávám jí zmrznout přes noc a je to akorát. Poté se do zmrzliny můžete pustit.
TIP na závěr:
Pro nadýchanější zmrzlinu vyklopte zmrzlinu (již zmrzlou) do mísy, pár minut počkejte a šlehačem promíchejte. Zmrzlina se nesmí moc rozmrazit. Ale když jí trochu prošleháte, bude se lépe nabírat.
Podávání:
Zmrzlinu nechte před podáváním pár minut změknout. Až vám půjde nabrat můžete podávat.
Posyp: oreo, omáčka z lesního ovoce, ovoce, sušenky, čokoládový toping, bílá čokoláda…
Skladování: v mrazáku
Trvanlivost: několik měsíců