Nejlepší svačinka nebo snídaně? V létě jedině NICE CREAM.

Možná si říkáte, že snídat zmrzlinu je dost divné. Tohle ale není klasická zmrzlina ze smetany. Je to jen rozmixované ovoce a pár dalších surovin jako je třeba jogurt. Skvělé je, že nemusíte čekat, až ztuhne. Jen vše dáte do mixeru a je hotovo.

Vyzkoušíte?

 

Suroviny:

  • 1 hrnek mražených jahod
  • 1 hrnek mraženého banánu nalámaného na kousky
  • ½ hrnku mraženého lesního ovoce (měla jsem mix černého rybízu, červeného rybízu a malin)
  • 1 neochucený SKYR
  • Trochu erythritolu (anebo trochu cukru, agáve sirup…podle toho, co běžně používáte)
  • Trošku kravského nebo rostlinného mléka

 

Postup

Začněte zmražením banánů. Nalámejte ho na menší kousky, přendejte do zip sáčku a dejte do mrazáku. Já si vždycky nakoupím pár kilo banánů jen pro přípravu nice cream a dám zamrazit.

Vše dejte do mixeru a rozmixujte. Výhodou jsou mixéry s pěchovátkem. Během mixování jím můžete posouvat ovoce směrem dolů a tím se celý proces značně urychlí. U slabších mixéru bude asi třeba občas zastavit a setřít ovoce ze stran.

Podle potřeby přidejte trochu mlék a kdo chce, může zmrzlinu i trochu osladit. Kdyby byla chuť málo výrazná, přidejte více mraženého lesního ovoce anebo trochu citrónové šťávy.

Poměry suroviny si můžete upravit podle chuti. Já to také nedělám přesně, většinou od oka😊.

Zmrzlinu nalijte do misky nebo skleničky, ozdobte lesním ovocem a podávejte.