Recept na kukuřičnou polévku, která je dost sytá na to, aby nahradila hlavní jídlo.

Někdy zkrátka není chuť na klasický oběd či večeři. Místo toho si udělám polévku – kukuřičnou, ramen, pho či jinou.

Jednou jsem polévku „vytunila“ nachos s chili a řeknu vám, že to byla pecka. Recept jsem pro vás i natočila, jen ho musím někde vyštrachat, protože se mi ztratil.

 

Suroviny:

  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 280 g brambor
  • 285 g mražené kukuřice (může být i z konzervy)
  • 260 ml mandlového mléka, neslazeného
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • Menší cibule
  • 1/8 lžičky mleté kurkumy
  • Mletý černý pepř
  • Trochu mleté sladké papriky

 

Cibuli opečte na trošce oleje dozlatova. Opékám jí více, protože mám pak výraznější chuť. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, na kostky nakrájené na malé brambory a 2 minuty míchejte.

Zalijte vývarem, přidejte mandlové mléko, kurkumu a trošku soli.

Vařte do změknutí brambor (5-10 minut), rozmixujte a vraťte na sporák. Ještě asi 10 minut povařte na nízkou teplotu.

Polévku ještě podle chuti dolaďte, například troškou cukru. Má být hustší, ale kdyby to bylo moc, můžete přidat ještě trochu vývaru.

Jelikož je polévka rozmixovaná, na ozdobu jsem použila hrst vařené kukuřice, aby tam byly celá zrnka. Ještě špetka mleté papriky, něčeho zeleného a můžete podávat.

 

Tip:

Na polévku nasypte hrst nachos anebo podávejte s miskou nachos namísto pečiva.