Kokosové ladu je indický sladkost z kondenzovaného mléka a strouhaného kokosu. Je to jeden z těch velmi jednoduchých receptů nenáročných receptů. Dělám ho vždycky, když mám chuť na sladké a nechce se mi s něčím péct. Stačí mít doma plechovku salka a sáček strouhaného kokosu.

Tento recept mě minulé Vánoce inspiroval ke vzniku domácího Rafaella. Uvidíte sami, až kuličky ochutnáte. Stačí vložit mandli a je to úplně Raffaelo.

 

 

Suroviny:

  • 110g slazeného kondenzovaného mléka
  • 80g strouhaného kokosu
  • Volitelně: špetka mletého kardamomu

 

Postup:

  1. Připravte si pánev, ideálně nepřilnavou. Nasypte do ní kondenzované mléko a strouhaný kokos.
  2. Promíchejte. Sporák zapněte na střední teplotu.
  3. Za stálého míchání zahřívejte 4-5 minut.
  4. Odstavte, nechte chvilku vychladnout a poté ze směsi vyválejte kuličky. Kdyby se rozpadaly, přidejte trochu vodu, mléka nebo kondenzovaného mléka.
  5. Kdo chce, přidá špetku nebo dvě mletého kardamomu. Dodá kuličkám zajímavou chuť .
  6. Kuličky ještě můžete obalit v kokosu, i když na nich moc dobře nedrží.
  7. Nyní dejte kuličky do lednice a nechte pár hodin ztuhnout.

 

 

Skladování a trvanlivost: Skladujte v lednici. Pro delší trvanlivost uložte do mrazáku.