Recept na jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Kombinace hermelínu a brusinky u nás doma vznikla úplnou náhodou. Na stole jsme měli grilovaný hermelín s bagetkou a také tam ležel brusinkový džem, protože jsme měli k obědu svíčkovou. Nemohla jsem uvěřit jak se k sobě brusinky a hermelín hodí. Od té doby je u nás bageta s hermelínem a brusinkami častou večeří (hlavně v létě). Je to rychlé, levné, snadné a neskutečně dobré. Ochutnejte, věřím že si tohle jídlo zamilujete stejně jako já.

Suroviny

  • 1 francouzská bageta
  • 1 hermelín
  • Brusinkový džem s kousky brusinek
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžička oleje

Příprava

Pomůcky: plech, alobal, nůž, lžička

  1. Hermelín potřete olejem, osolte a opepřete
  2. Zabalte ho do alobalu a vložte na gril

Na grilu: pečte 5 minut z každé strany

V troubě: pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut

  1. Vytáhněte sýr z trouby a nechte ho vychladnout než si připravíte bagety. Zatím ho nerozbalujte, protože je tekutý. Za cca 10 minut krásně ztuhne a půjde dobře nakrájet
  2. Bagetu nařežte na šikmo tlustší plátky
  3. Potřete brusinkovým džemem, na pokrytí budete potřebovat 1-2 lžičky džemu
  4. Vychladlý hermelín nakrájejte na plátky. Rozložte je na namazané bagety

Můžete podávat jen tak nebo ozdobené petrželkou