Nechutná vám bulgur? Připravte ho podle tohoto receptu a hned na něj změníte názor.

Je to teplý salát s bulgurem v mexickém stylu. Jsou tam fazole, kukuřice, chipotle… Začalo to jako improvizace a skončilo tak dobrým jídlem, že jsme s Jardou snědli celou mísu na posezení:-D.

A hlavně ty barvy…tolik barev v jednom jídle. Vypadá to hezky, že?

 

Na 2 porce budete potřebovat:

 

Postup

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Stačí ho pár minut povařit a nechat odstát. Oproti přípravě klasického bulguru je to podstatně rychlejší, a navíc už je i ochucený, takže bude salát lépe chutnat.

Mraženou kukuřici 5 minut povařte.

Fazole dejte do síta a propláchněte pod studenou vodou. Nechte okapat, stejně jako kukuřici až bude uvařená.

Cherry rajčata nakrájejte na půlky nebo čtvrtky.

Z vajíček připravte míchaná vejce.

 

Do velké mísy dejte uvařený bulgur, kukuřici, rajčata, fazole, jarní cibulku, chipotle prášek podle chuti, sůl a míchaná vajíčka. Promíchejte, posypte sýrem Grana padano a můžete podávat.

Já jsem si trochu vyhrála a použila novou servírovací mísu. Vše jsem dala vedle sebe tak, aby byly vidět všechny ty barvičky. Před jídlem je to samozřejmě třeba promíchat.