Tyhle brambory na mě vyskakovali po celém internetu. Dá se říct, že obletěli svět. Ani já jsem neodolala a musela je vyzkoušet.

Přemýšlela jsem, o k nim udělat za dip a tak vznikl mátový dip s matchou a limetou. Ráda improvizuju a tak jsem si řekla, že zkusím nějakou netradiční kombinaci. Jak to dopadlo? Myslím, že chuť zeleného čaje, máty a limety se k sobě perfektně hodí. Vyzkoušejte a dejte mi vědět, co tomu říkáte😊.

 

Budete potřebovat:

  • Brambory
  • sůl
  • pepř
  • olej

Matcha dip:

  • 100g selského bílého jogurtu (chci zkusit i variantu se zakysanou smetanou nebo řeckým jogurtem)
  • 8 lístků máty
  • ½ sáčku Matcha tea HARMONY (pravý japonský originál)
  • ¼ lžičky soli
  • Špetka černého pepře
  • Limeta podle chuti, případně i trochu třtinového cukru

 

Postup

Brambory umyjte a uvařte v osolené vodě. Důležité je, aby byly zcela uvařená, jinak půjdou špatně rozmáčknout.

Po uvaření dejte brambory na plech, vejde se jich tam asi 9. Pomocí sklenice každou bramboru rozmáčkněte na placku. Dno sklenice můžete potřít olejem, aby se vám na ni nic nepřilepilo.

Placky potřete olejem, osolte a opepřete. Olej lze vynechat, ale já ho dávám, aby povrch pěkně křupal😊.

Pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Ke konci jsem zapnula větráček a čekala, dokud povrch nebude upečený pěkně dohněda.

 

Dip:

Jogurt, matchu, sůl a pepř promíchejte metličkou. Přidejte nadrobno nakrájenou mátu. Podle chuti přidejte i limetu, případně trochu třtinového cukru nebo ještě více soli.