Dneska mám pro vás super rychlý recept. Jedná se o nepečené čokoládové müsli s arašídovým máslem. Připravuji si ho k snídani anebo k svačině. Také si ho s sebou můžete vzít na výlet. Dodá vám spoustu energie až ji budete potřebovat. Ráda jezdím na kole, müsli  si s sebou beru jako svačinu. Dávám přednost domácím svačinám než zastávkám v kiosku na párek rohlíku.
Hotové je za pár minut a zbytek si pak můžete uložit do lednice na další dny. Další možnost je připravit si zásobu do mrazáku. Stačí ho nechat pár minut vyndané a je připravené k jídlu. Raději ho ale připravuji čerstvé. Dělám ho totiž pokaždé trochu jinak. Někdy vyměním kakao za karob, jindy kakao úplně vynechám. Není nutné se držet přesného receptu. Dejte do něj cokoliv, na co máte chuť:-)

 

Recept na čoko arašídové müsli

🥥200g datlí
🥥180-200g arašídového másla*

🥥140g bezlepkových ovesných vloček
🥥60g loupaných arašídů
🥥60g medu 
🥥30g hořkého kakaa
🥥Volitelně: 1-2 lžíce kokosového oleje
*(používám máslo z pražených arašídů, aby bylo tekutější přidávám lžíci kokosového oleje na 500g pražených arašídů) .

Datle vypeckujte a navažte potřebné množství. Nakrájejte je na hodně drobné kousky, skoro až do pasty. Dejte do misky.
Přidejte ovesné vločky, med a kakao. Také přidejte arašídové máslo, ideálně pokojové teploty ať není tak tuhé.
Dobře promíchejte. Pokud müsli nedrží, přidejte kokosový olej nebo více arašídového másla.
Použít ho můžete rovnou nebo ho dejte ztuhnout do lednice.

Podávejte zalité mlékem (kravským, mandlovým, sójovým…) anebo jezte samotné jako zdravou svačinu.

Dobrou chuť .

Tyto nádherné kokosové misky mám od www.balibalanc.cz . Jedná se o ručně vyráběné misky z Bali. Snídaně v nich hned vypadá úplně jinak:-)