Připravte si jemný krém z avokáda. Poslední rok bylo avokádo na mém jídelníčku tolikrát, že už to ani nespočítám. Poprvé jsem ho ochutnala teprve před pár lety a asi tak doháním dobu kdy jsem avokádo ještě neznala. Je zdravé, plné dobrých tuků a také má jedinečnou chuť. Právě díky své chuti zazáří jak ve sladké tak slané kuchyni. Dneska mám pro vás velice jednoduchý recept na čokoládový krém. Příprava vám zabere pár minut a výsledek vás mile překvapí. Jako dítě jsem na pudingu vyrůstala a mám ho ráda dodnes. Akorát jsem mléko svařené se škrobem nahradila zdravějšími recepty jako je například tento puding z avokáda. Hlavně v létě jistě oceníte tak jako já, že se puding nemusí vařit. Kdo by taky chtěl zapínat troubu když je venku 30 stupňů. Na přípravu avokádového pudingu budete potřebovat jen mixér a o to je jeho příprava mnohem příjemnější.

 

  • 1 avokádo (zralé)
  • 60g mléka bez laktózy nebo rostlinného mléka (skvělé je mandlové, sójové…)
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 3 lžíce hořkého kakaa

Avokádo rozpulte. Nůž zasekněte do pecky, pootočte a vyndejte tak pecku. Pomocí polévkové lžíce avokádo vydlabejte. Můžete ho rovnou dávat do mixéru.

Přidejte mléko, čekankový sirup i kakao. Mixujte do hladkého krému.

Avokádový puding můžete rovnou podávat nebo počkat až ztuhne. Dejte ho na pár hodin do lednice.

Ozdobte lesním ovocem nebo lístky čerstvé máty.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny

 

Máte alergii na mléko? Použijte mléko rostlinné. Skvěle chutná s mlékem sójovým. Také mandlovým, kešu nebo konopným nic nezkazíte😊

TIP: Máte nezralé avokádo? Rozhodně ho nedávejte do lednice, tam vám nedozraje. Zabalte ho do novin nebo látky a nechte ho dozrát při pokojové teplotě. Když není zabalené zraje rychleji na povrch a proto je pak na povrchu přezrálé a uvnitř syrové. Zabalením docílíte rovnoměrného zrání.